21/08/20: בדיקת כדאיות השקעה במדד אגרות חוב שקליות לטווח ארוך בריבית קבועה של מדינת ישראל
21/08/20: בדיקת כדאיות השקעה במדד אגרות חוב שקליות בריבית קבועה לטווח ארוך של מדינת ישראל
בהשקעה במדד אג"ח קיים פוטנציאל להרוויח אחוזים רבים על ההשקעה ומנגד, קיימת אפשרות להפסד חלק מכספי ההשקעה. על מנת לנסות ולצמצם למינימום את הסיכון אנחנו מציגים מודל פשוט המנתח את כדאיות ההשקעה בשלושה היבטים שונים: תזמון, איכות ותגמול על מנת לקבל תמונה מקיפה על פוטנציאל ההשקעה.
שילוב היבטים אלו בניתוח ההשקעה עשוי לתרום לקבלת החלטה מושכלת ומעלה את הסיכוי להצלחת ההשקעה.
פרופיל המדד
מה אנו בודקים? אני נערוך היכרות קצרה עם המדד אותו אנחנו מנתחים ומאילו אגרות חוב הוא מורכב.
1. שם המדד אגרות חוב שקליות לטווח ארוך (5 שנים ומעלה) בריבית קבועה של מדינת ישראל.
2. תחום המדד המדד עוקב אחר אגרות החוב הממשלתיות שקליות לטווח ארוך (5 שנים ומעלה) בריבית קבועה של ישראל בכל טווחי ההשקעה. המדד כולל את השינוי המצרפי במחירי איגרות החוב לרבות הריביות המתקבלות מהן.
3. טווח השקעה ממוצע טווח ההשקעה הממוצע (מח"מ) של תשלומי הריבית והפירעונות של אגרות החוב במדד הוא 10.6 שנים.
4. קרנות סל/מחקות עיקריות העוקבות אחר המדד קסם KTF שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5-10 שנים (5129192). קסם ETF שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים (1146174). פסגות ETF שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים (1147818). מגדל MTF סל שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים (1150051). הראל Htf שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים (5128137) כל הקרנות עם קורלציה גבוהה אחת לשנייה בכלל ולמדד בפרט.
5. שיטת ניתוח המדד ניתוח המדד יתבצע באמצעות ניתוח הקרן בעלת היקף הנכסים הגדול ביותר מבין הקרנות העוקבות אחר המדד: קרן הראל Htf שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 5+ שנים המחקה את המדד ונסחרת בבורסה בישראל תחת המספר 5128137.
תזמון ההשקעה
מה בודקים? בתזמון ההשקעה אנו שואפים לאתר את הזמן הטוב ביותר לבצע את ההשקעה במדד – האם עכשיו או שעדיף להמתין לתזמון טוב יותר בעתיד. על מנת להגיע למסקנה, נבדוק את התזמון באמצעות קריטריון ניתוח מגמת המחיר: – מגמת המחיר של המדד: מהי מגמת המחיר של המדד? עלייה/ירידה/דשדוש במקום ללא כיוון ברור? האם שינוי כיוון במגמת המחיר מאותת על שינוי בציפיות המשקיעים ועל שינוי מגמת המחיר ארוכת הטווח במדד?
מגמת המחיר של המדד היא עלייה. המגמה החלה בחודש מרץ 2020 וממשיכה עד היום.
איתות תזמון: חיובי
איכות ההשקעה
מה בודקים? באיכות ההשקעה אנחנו בודקים האם הגופים הנכללים במדד איתנים פיננסית או ממונפים? האם יוכלו לשרוד תקופה ארוכה של משבר כלכלי או שייקלעו לקשיים בהחזר הריבית והקרן ובעקיפין ישפיעו על תנודתיות המדד?
1. דירוג ההשקעה הממוצע: AAA הממוצע המשוקלל של דירוג איגרות החוב המרכיבות את המדד הוא AAA – דירוג השקעה הגבוה ביותר.
איתות איכות: חיובי
תגמול ההשקעה
מה בודקים? מהו שיעור התקבולים שההשקעה במדד מניבה למשקיעים? האם התשואה שומרת על ערך ההשקעה?
1. תשואה גלומה: 0.9% לשנה התשואה (הריבית) השנתית הגלומה במדד היא 0.9% לשנה. התשואה חיובית וגבוהה ממדד המחירים השנתי בישראל (0.6%-) אך לחילופין התשואה נמוכה יותר מהתשואה המינימלית לפי מתודת טלביט (1.1%).
איתות תגמול: ניטרלי
מסקנות ופעולות
1. מסקנות
להלן ריכוז מסקנות הניתוח: בהיבט התזמון האיתות הוא חיובי: המדד נמצא במגמת עליה. בהיבט האיכות האיתות הוא חיובי: הדירוג המשקלל את אגרות החוב במדד הוא דירוג השקעה. בהיבט התגמול האיתות הוא ניטרלי: המדד מגלם תשואה ממוצעת חיובית וגבוהה ממדד המחירים השנתי, אך מנגד, נמוכה מהתשואה המינימלית הרצויה לפי מתודת טלביט.
2. האם לבצע השקעה בשקלול כל האיתותים בניתוח, המסקנה היא כי כדאי לבצע השקעה במדד.
אזהרה
אזהרת השקעה הניתוח מפורסם כשירות חינם לציבור וללא מחויבות.
אין לראות בכל הכתוב משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה בלבד ומהווה ניתוח אישי של החברה או עובדיה ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. חברת טלביט עוסקת בייעוץ השקעות פרטי בשוק הון ועשויה לייעץ ללקוחותיה להשקיע בנייר ערך/סקטור/מדד המסוקר או כל נייר ערך/סקטור/מדד אחר בהתאם לצורכי לקוחותיה.