בדיקת כדאיות השקעה במניות חברת SolarEdge Technologies (20/01/2020)
בעקבות בקשה מלקוח להלן ניתוח פשוט ותמציתי הבודק את כדאיות ההשקעה במניות חברת SolarEdge Technologies בימים אלו
מקור: אתר אינטרנט SolarEdge Technologies
בהשקעה במניות קיים פוטנציאל להרוויח עשרות ולעיתים מאות אחוזים על ההשקעה ומנגד, קיימת אפשרות להפסד חלק ניכר מכספי ההשקעה ואף מחיקתם.
על מנת לנסות ולצמצם למינימום את הסיכון אנחנו מציגים מודל פשוט המנתח את המניה והחברה שעומדת מאחוריה בהיבטים שונים על מנת לקבל תמונה שלמה על החברה והמניה:
– תמחור המניה.
– תזמון ההשקעה.
– איכות החברה.
– תגמול החברה.
שילוב היבטים אלו בניתוח ההשקעה עשוי לתרום לקבלת החלטה מושכלת ומעלה את הסיכוי להצלחת ההשקעה.
פרופיל החברה
מה בודקים?
אנו נבחן מהו נייר הערך שאנחנו מנתחים? נערוך היכרות בסיסית עם החברה ותחום עיסוקה ומה שוויה בבורסה.
1. סימול מניה
SEDG.
2. תחום עיסוק
חברת סולאר אדג' עוסקת בפיתוח, ייצור ומכירת ממירי כוח חשמל ומוצרים משלימים עבור מערכות סולאריות.
מוצרי החברה כוללים ממירים משפרי תפוקת חשמל סולארי עבור מערכות סולאריות שונות. מערכות אלו מוצמדות לפאנלים סולאריים ומשפרים את תפוקת הפאנל לכדי מקסימום חשמל.
בנוסף, החברה מוכרה מוצרים שונים כמו יחידות בקרה, פתרונות תוכנה לניהול מערכות סולאריות ועוד.
3. שווי השוק של החברה
שווי השוק של החברה בבורסה הוא 5.1 מיליארד דולר.
תמחור המניה
מה בודקים?
בתמחור המניה אנו נבדוק האם מחיר המניה בבורסה כדאי להשקעה או מנופח וסביר שירד בעתיד? האם התשואה הפוטנציאלית כדאית ביחס לאלטרנטיבות שקיימות באפיקי השקעה אחרים? האם המסחר במניה הוגן או מושפע ממניפולציות?
על מנת להגיע למסקנה ברורה נבדוק את התמחור באמצעות שלושה קריטריונים:
– מחיר ההשקעה (מכפיל הון): האם מחיר המניה בבורסה זול, הוגן וראוי להשקעה או מנופח וסביר שירד בעתיד?
– החזר ההשקעה (מכפיל רווח): מהי התשואה הכלכלית שהחברה מניבה לבעלי המניות? בתוך כמה שנים תוחזר ההשקעה? האם המניה עדיפה על אלטרנטיבות?
– נזילות ההשקעה (מחזור מסחר ממוצע): האם מחיר המניה בבורסה אמיתי ונובע מביקוש והיצע או נתון למניפולציות של גורמים זרים?
1. מחיר ההשקעה (מכפיל הון): 6.9
השווי של החברה בבורסה גדול פי 7 משווי הכלכלי בדוחות הכספיים ומגלם ציפיות עתידיות לא ריאליות של המשקיעים בשוק ההון להמשך גידול מואץ של החברה בהכנסות וברווחים. השווי של החברה בבורסה מנופח ומחייב זהירות.
2. החזר ההשקעה (מכפיל רווח): 49.9
בהתאם למכפיל, החזר ההשקעה יהיה תוך 50 שנים והתשואה התיאורטית על ההשקעה היא 2.0% לשנה. התשואה נמוכה ביחס לאלטרנטיבות באפיקי השקעה סולידיים יותר. הסיכון בהשקעה במניות מגלם תשואה פוטנציאלית נמוכה להשקעה ביחס לאלטרנטיבות.
3. נזילות: מחזור יומי ממוצע 130,000,000 $.
המחזור היומי במסחר במניות החברה גבוה מאוד וסביר שאינו מושפע ממניפולציות לאורך זמן. לא צריכה להיות בעיית נזילות בהשקעה במניה ולא צריך להיות קושי במכירה וקניה של המניה.
תזמון ההשקעה
מה בודקים?
בתזמון ההשקעה אנו שואפים לאתר את הזמן הטוב ביותר לבצע את ההשקעה במדד. האם כדאי עכשיו לבצע את ההשקעה או שעדיף להמתין לתזמון טוב יותר בעתיד.
על מנת להגיע למסקנה, נבדוק את התזמון באמצעות קריטריון ניתוח מגמת המחיר:
– מגמת המחיר של המדד: מהי מגמת המחיר של המדד? עלייה/ירידה/דשדוש במקום ללא כיוון ברור? האם שינוי כיוון במגמת המחיר מאותת על שינוי בציפיות המשקיעים ועל שינוי מגמת המחיר ארוכת הטווח במדד?המטרה: לא להילחם בשוק ולהשקיע רק אם המדד עולה או אם המדד יורד ומתחיל לשנות כיוון לעלייה.
1. מגמת המחיר של המדד: עלייה
מגמת המחיר של המדד היא עלייה. מגמת העלייה החלה בתחילת 2019 וממשיכה עד היום.
מקור: תוכנת ניתוח טכני TradingView
איכות החברה
מה בודקים?
באיכות החברה אנו בוחנים את הצמיחה של החברה והאיתנות הפיננסית שלה. האם החברה ריווחית וצומחת או נמצאת בשלב של הידרדרות? האם החברה תוכל לשרוד משברים כלכליים או שבמשבר הראשון קיימת סכנה להמשך קיומה.
על מנת להגיע למסקנה, נבדוק את האיכות באמצעות שני קריטריונים:
– תשואה על ההון: האם התשואה שהחברה משיגה על ההון העצמי שלה גבוהה ואטרקטיבית. האם התשואה מספיק גבוהה ביחס לאלטרנטיבות. האם הפעילות של החברה מספיק רווחית על מנת שניתן יהיה לממן גידול של החברה באמצעות הלוואות?
– תשואה על הנכסים: האם החברה איתנה פיננסית ותוכל לשרוד תקופות כלכליות קשות או או שתיקלע לקשיים עקב הוצאות מימון וההלוואות שנלקחו? עד כמה יעילה החברה בניצול השקעות נוספות ליצירת גידול בהכנסותיה? האם רווחיות החברה מספיק גבוהה על מנת לשלם הוצאות מימון ולהשאיר גם רווח להמשך צמיחתה?
1. תשואה על ההון: 16.3%.
התשואה על ההון העצמי של החברה הוא 16.3% גבוהה יותר מכל אלטרנטיבה באפיקי השקעה אחרים. רווחיות החברה גבוהה יותר מהריבית שהיא צריכה לשלם עבור ההלוואות שלה.
2. תשואה על נכסים: 9.0%.
החברה מנהלת בצורה יעילה את נכסיה. ההלוואות ("הון זר") והוצאות המימון של החברה לא מכבידים על צמיחתה. החברה איתנה פיננסית וסביר שתוכל להמשיך לפעול ללא קשיים גם בתקופות משבר כלכלי.
תגמול החברה
מה בודקים?
בתגמול החברה אנו בוחנים האם החברה מתגמלת באופן שוטף באמצעות דיבידנדים את המשקיעים? האם החברה תוכל להמשיך ולתגמל בדיבידנדים גם בתקופות קשות של ירידה בצמיחה וברווחיות?
על מנת להגיע למסקנה, נבדוק את התגמול באמצעות שני קריטריונים:
– תשואת דיבידנד: מהו שיעור הדיבידנד השנתי שהחברה מחלקת למשקיעים? האם הדיבידנד גבוה יותר מאלטרנטיבות השקעה?
– שיעור דיבידנד מרווח: האם החברה תוכל לתגמל את המשקיעים בדיבידנד לאורך זמן? האם החברה שומרת מעט מהרווח להשקעה חוזרת בציוד ומו"פ להמשך צמיחתה העתידית?
1. תשואת דיבידנד: אין
החברה אינה מחלקת דיבידנדים.
2. שיעור דיבידנד מרווח: לא רלוונטי
הקריטריון אינו רלוונטי מכיוון שאין חלוקת דיבידנדים.
מסקנות ופעולות
1. מסקנות
2. פעולה אפשרית
לא מומלץ בשלב זה לבצע השקעה במניה.
למרות מגמת המחיר העולה של המניה והאיכות הגבוהה של החברה, מחיר מניות החברה בבורסה מאוד מנופח וסביר שעם הפגנת חולשה קטנה בפעילות הכלכלית של החברה, ירידת המחיר המניות החברה תהיה גדולה מאוד.
אזהרה
אזהרת השקעה
הניתוח מפורסם כשירות חינם לציבור וללא מחויבות.