16/02/20: בדיקת כדאיות השקעה במדד מניות מדינות מפותחות ללא ארה"ב MSCI EAFE INDEX
בהשקעה במדד מניות קיים פוטנציאל להרוויח עשרות ולעיתים מאות אחוזים על ההשקעה ומנגד, קיימת אפשרות להפסד חלק ניכר מכספי ההשקעה. על מנת לנסות ולצמצם למינימום את הסיכון אנחנו מציגים מודל פשוט המנתח את המדד בהיבטים שונים על מנת לקבל תמונה מקיפה על החברה והמניה:
– תמחור ההשקעה.
– תזמון ההשקעה.
שילוב היבטים אלו בניתוח ההשקעה עשוי לתרום לקבלת החלטה מושכלת ומעלה את הסיכוי להצלחת ההשקעה.
פרופיל המדד
מה אנו בודקים?
אני נערוך היכרות קצרה עם המדד אותו אנחנו מנתחים ומאילו סקטורים מרכזיים הוא מורכב.
1. שם המדד
MSCI EAFE.
2. פרופיל המדד
מדד MSCI EAFE מספק חשיפה למדינות ושווקים מפותחים ברחבי העולם ללא ארה"ב. המדד כולל חברות שמניותיהן נסחרות בבורסות במדינות מתעוררות כגון: יפן, בריטניה, צרפת, גרמניה וכדומה. המדד הוא אחד ממדדי הדגל של השווקים המפותחים ללא ארה"ב ומספק חשיפה על כל הסקטורים המובילים של המדינות המפותחות. המדד מייצג את השינוי המצרפי במחירי המניות כולל הדיבידנדים המתקבלים מהן ומהווה כלי לסקירה מהירה של מצב הכלכלה בשווקים המפותחים ללא ארה"ב.
חמשת המדינות המובילות במדד:
יפן 24%.
בריטניה 16%.
צרפת 11%.
שוויץ 9%.
גרמניה 8%.
3. דרך ניתוח כדאיות ההשקעה במדד
הניתוח על המדד יתבצע באמצעות ניתוח הקרן iShares MSCI EAFE הנסחרת בבורסה בארה"ב תחת הסימול EFA.
תמחור ההשקעה
מה בודקים?
בתמחור המדד אנו נבדוק האם מחירן המשוקלל של מניות החברות המרכיבות את המדד כדאי להשקעה או מנופח וסביר שירד בעתיד. האם התשואה הפוטנציאלית הגלומה במדד כדאית ביחס לאלטרנטיבות שקיימות באפיקי השקעה אחרים?
על מנת להגיע למסקנה ברורה נבדוק את התמחור באמצעות שני קריטריונים:
– מחיר ההשקעה (מכפיל הון): האם המחיר המשוקלל של המניות המרכיבות את המדד זול, הוגן וראוי להשקעה או מנופח וסביר שירד בעתיד?
– החזר ההשקעה (מכפיל רווח): מהי התשואה הכלכלית שמניות החברות המרכיבות את המדד מניבות לבעלי המניות? בתוך כמה שנים תוחזר ההשקעה? האם ההשקעה במדד עדיפה על אלטרנטיבות?
1. מחיר ההשקעה (מכפיל הון משוקלל של מניות המדד): 1.6
בהתאם למכפיל, השווי המצרפי של החברות המרכיבות את המדד בבורסה מעט גבוה יותר משוויין הכלכלי המצרפי בדוחות הכספיים. השווי בבורסה מגלם ציפיות הוגנות לצמיחה ברווחיות ולעליית ערך עתידי של המדד. השווי של המדד בבורסה ראוי להשקעה.
2. החזר ההשקעה (מכפיל רווח משוקלל של מניות המדד): 18.1
בהתאם למכפיל, החזר ההשקעה במדד יהיה תוך 18 שנים והתשואה התיאורטית על ההשקעה היא 5.5% לשנה. התשואה גבוהה משמעותית מאלטרנטיבות במדינות בשווקים המפותחים באפיקי השקעה סולידיים יותר. הסיכון בהשקעה במדד מגלם תשואה פוטנציאלית ראויה להשקעה ביחס לאלטרנטיבות.
תזמון ההשקעה
מה בודקים?
בתזמון ההשקעה אנו שואפים לאתר את הזמן הטוב ביותר לבצע את ההשקעה במדד. האם כדאי עכשיו לבצע את ההשקעה או שעדיף להמתין לתזמון טוב יותר בעתיד.
על מנת להגיע למסקנה, נבדוק את התזמון באמצעות קריטריון ניתוח מגמת המחיר:
– מגמת המחיר של המדד: מהי מגמת המחיר של המדד? עלייה/ירידה/דשדוש במקום ללא כיוון ברור? האם שינוי כיוון במגמת המחיר מאותת על שינוי בציפיות המשקיעים ועל שינוי מגמת המחיר ארוכת הטווח במדד?המטרה: לא להילחם בשוק ולהשקיע רק אם המדד עולה או אם המדד יורד ומתחיל לשנות כיוון לעלייה.
1. מגמת המחיר של המדד: עלייה
מגמת המחיר של המדד היא עלייה. מגמת העלייה החלה בתחילת 2019 וממשיכה עד היום.
מקור: TradingView
מסקנות ופעולות
1. מסקנות
2. פעולה מומלצת
במידה ולא קיימת השקעה במדד – ניתן לבצע השקעה ראשונית במדד.
במידה וקיימת השקעה במדד – אין צורך לבצע שינוי בהשקעה הקיימת.
אזהרה
אזהרת השקעה
הניתוח מפורסם כשירות חינם לציבור וללא מחויבות.