הטעויות שעוצרות את קצב צמיחת ההון של ההשקעות שלכם

An investor is angry about mistakes he makes in investments

מצב השוק, הריביות הגבוהות, הפיתויים של חברות השקעות וכו׳, גורמים למשקיעים לעשות לא מעט טעויות.

״משקיעים לא מחשבים נכון את פיזור הנכסים וניצול הטבות המס בפלטפורמות השונות וכך עושים טעויות שעוצרות את קצב צמיחת ההון שלהם״,
כדברי אייל ביטרמן יועץ השקעות ומייסד ׳טלביט׳.

ניתן לומר שתכנון נכון של כספי ההשקעה, לא פחות חשוב מתוכנית עסקית רגע לפני פתיחת עסק.
אם לא נשקיע מחשבה באפיון קהל היעד של העסק, דיוק השירותים הניתנים, הערכים שלנו, שיווק, מימון ועוד, רוב הסיכויים שניפול לסטטיסטיקה.
הדבר דומה מאוד לתכנון כספי ההשקעה שלנו על ציר הזמן.
עלינו לתכנן היטב עם בעל מקצוע כדי לאפשר לכסף שלנו לייצר רווחים.

תכנון נכון מונע הפסדים משמעותיים

אולם, רבים מהמשקיעים אוהבים לשלוט על הכסף שלהם, מה שגורם להם לבצע טעויות הגורמות לצמצום ההון ולהפסדים לאורך השנים.
״כדי להגיע לתשואות גבוהות, עלינו לתכנן מראש את הדרך. ככל שנקדיש זמן רב יותר לביצוע בדיקות ותכנון של תיק ההשקעות, נוכל בעתיד ליהנות מריווחיות ולהגשים מטרות שהצבנו מראש. וכן להימנע מטעויות שגורמות להפסדים ועוצרות את קצב צמיחת ההון."

ניוריאליטי מתחרה ישירות בחברות הגדולות והמובילות בתחומן, וביניהן:
– נבידיה, אינטל וגוגל בתחום פיתוח המעבדים.
– אמזון, מיקרוסופט וגוגל בתחום פתרונות ענן ומרכזי נתונים לבינה מלאכותית.

למרות היתרון הטכנולוגי של ניוריאליטי, יש לה שלושה אתגרים עיקריים:
1. היא חברה חדשה יחסית, ללא מוניטין רב, וייתכן שלקוחות יעדיפו חברות ותיקות יותר עם ניסיון רב יותר.
2. השוק של פתרונות חישוב לבינה מלאכותית הוא תחרותי מאוד והחברה צריכה להתמודד עם חברות גדולות ומבוססות.
3. לחברה אין מקורות הכנסה יציבים והיא תלויה בגיוס הון להמשך התפתחותה, שינוי המצב המאקרו-כלכלי בשווקים או אי-עמידה בלוחות זמנים עשויה להקשות על יכולת החברה לגייס כספים להמשך התפתחותה.

הטעויות הנפוצות וכיצד נמנע מהן

טעות #1: לא מחשבים את היבט המיסוי

מיסוי הוא אחד הפרמטרים הנוגסים לנו בתשואה הפוטנציאלית. כיום קיים מס בשיעור של 15-25% על הרווחים שלנו, מה שלא פעם גורם להפסד משמעותי.
רבים אינם יודעים שכאשר מתכננים היטב את כספי ההשקעה ובוחרים פלטפורמות מסוימות, ניתן להרוויח יותר, כיוון שהמדינה נותנת הטבות מס.
חשוב מאוד לדעת כמה מס נשלם על רווחים או מה קורה במקרה של הפסד – האם ניתן לקזז את ההפסד עם השקעות אחרות, מתי נכון לקזז (כן, לתזמון מימוש רווח יש משמעות מהותית ששווה כסף למשקיע).

לדברי ביטרמן: ״פגשנו לקוחות שאמנם יצאו ברווח על ההשקעות שלהם, אך התברר שהמס 'קיצץ' להם כמעט 30% מהרווח. הם לא פזרו בצורה נכונה את כספיהם בין הפלטפורמות השונות, לא ביצעו מימוש רווחים בזמן הנכון וגרמו בפעולותיהם להקטנת הרווח״.

תכנון נכון וניהול סיכונים של כספי ההשקעה מאפשר למנוע את המקרים הללו.

כדי ליהנות מהשקעה בטוחה, אתם צריכים יועץ השקעות פרטי לצידכם!
לפגישת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות >>>

טעות #2: לא בודקים מידע על ההשקעות

הטעות הכי גדולה היא לבצע השקעות בתחום שאין לנו ידע בסיסי לגביו. רבים נוטים לסמוך על יועץ ההשקעות בבנק או על מנהל התיק שלהם בחברת ההשקעות, אך לבל נשכח כי היועץ בבנק נאמן לבנק, מנהל התיק נאמן לחברת ההשקעות בה הוא עובד וכך גם סוכן הביטוח.

״טרם מחליטים להשקיע, חשוב לקבל ידע בסיסי על ההשקעה לגביה אנו מתכננים – כיצד קונים ומוכרים את ההשקעה , מהו פוטנציאל הרווח בתחום, מהו הסיכון בהשקעה, האם כל הכסף עלול להימחק״, מסביר ביטרמן.

ידע חשוב נוסף הוא כיצד החברה המשקיעה עבורנו משערכת את שווי ההשקעות ואת הרווח.
אם ההשקעות נסחרות בבורסות ברחבי העולם או בפלטפורמות מסחר ציבוריות או אינטרנטיות אחרות, אין לנו בעיה מכיוון שבכל רגע נתון ניתן לדעת מה שווי ההשקעה.
אם מדובר בהשקעות אלטרנטיביות ולא סחירות חשוב לנו לברר האם קיים גוף פיננסי אובייקטיבי המפרסם סקירות של ההשקעות בתחום, או שהיחיד שמשערך את ההשקעה ואת הרווח היא החברה המשקיעה ללא הגנות ורגולציה על המשקיע.

טעות #3: לא יודעים האם במקרה חירום ניתן לקחת שליטה על ההשקעה

שוק ההשקעות תנודתי מאד, ולכן חשוב לדעת האם במקרה חירום תוכלו לקחת את השליטה לידיים ולבצע פעולות שונות כמו לצאת מההשקעה, להחליף את מנהל ההשקעות וכו׳.
לדוגמה, כאשר מדובר בהשקעות נדל"ן, יש לבדוק האם הנכס או חלקנו היחסי בו רשום על שמנו, או האם כאשר אנחנו משקיעים בשוק ההון הכספים מתנהלים בחשבון על שמנו או שיש נאמן לכספים.

״בהשקעות מסוימות משקיעים נדרשים להעביר כסף לחברה המשווקת לצורך ניהולן. הבעיה הגדולה היא שמרגע שהכספים עברו לחברה המשווקת, השליטה כבר לא בידיים של המשקיע אלא שלה. על מנת לקבל את הכספים בחזרה, משקיעים אמורים להסתמך על הרצון הטוב של החברה המשווקת", מסביר ביטרמן וממשיך: ״זו הסיבה שאנחנו ממליצים למשקיעים לבדוק האם קיימת דרך להעביר אליהם את השליטה״.

נושא נוסף שחשוב לבדוק הוא הסכם ההשקעות שנחתם עם החברה המשווקת.

בדקו האם לחברה המשווקת/משקיעה קיימת האפשרות לשנות את מדיניות ההשקעות והתגמולים באופן חד-צדדי על ידה, או שמדיניות ההשקעות עשויה להשתנות רק באישורכם.

״אחד הדברים החשובים ביותר הוא שתהיה לנו וודאות מלאה שמה שסוכם לפני ביצוע ההשקעות יהיה תקף גם תוך כדי ביצוען״, מסכם ביטרמן.

Investing Principle

לקריאה נוספת

Investment Warning

אזהרה

אזהרת השקעה
הניתוח מפורסם כשירות חינם לציבור וללא מחויבות.

אין לראות בכל הכתוב משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
המידע המוצג הנו לידיעה בלבד ומהווה ניתוח אישי של החברה או עובדיה ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

חברת טלביט עוסקת בייעוץ השקעות פרטי בשוק הון ועשויה לייעץ ללקוחותיה להשקיע בנייר ערך/סקטור/מדד המסוקר או כל נייר ערך/סקטור/מדד אחר בהתאם לצורכי לקוחותיה.

 
כל הזכויות שמורות לטלביט יועצים פיננסים בע"מ ©
אין להשתמש במידע אשר באתר לשום מטרה אחרת לרבות הפצה או הצגה בציבור, בלי אישור מפורש מהחברה.